NO-TILL СЕЯЛКА ЗА МИНИМАЛНА ОБРАБОТКА BOSS

No-till сеялката BOSS позволява да бъдат преодолени трудностите, срещани при една истинска no-till сеитба като растителния остатък в браздата, трудността при проникването на твърда/суха почва и затварянето на браздата при наличието на влага.

 

 

Широка продуктова гама

Продуктовата гама е широка, за да отговори на нуждите на всеки: от 3 до 12 метра работни широчини, с до 4 семенни дистрибутора, 16.7, 18.75, 20 или 25 см междуредие.

НАТИСК НА СЕКЦИЯТА

Контрол върху дълбочината на браздата

Секцията е монтирана на паралелограм. Натискът се осигурява от хидро-пневматика.

Свързан към сензор на опорното колело, хидравличният натиск позволява максимален контрол върху натиска на колтера.

Това осигурява идеални наблюдение и контрол върху дълбочината и вплътняването на браздата.

ЧИСТАЧИ НА РЕДА

Намаляване на растителния остатък

Фермерите много рядко ползват прецизните пролетните сеялки без роуклинъри при no-till, но защо ние го правим при есенните сеялки. Идеята на BOSS значително намалява растителният остатък, когато работи върху пшенично стърнище.

Прилагането на роуклинъри е опционално, но то позволява на фермерите да изберат за всеки конкретен парцел какво е подходящо, тъй като няма две еднакви полета.

ДИСК И ИЗСЯВАЩ БОТУШ

Перфектен синхрон

Изсяващият ботуш е поставен в следата на диска. Това позволява отлични резултати във влажни, дори кални условия. Ботушът е разположен така, че никога да не докосва почвата и така че предната част на диска да е единствената точка за контакт с почвата.

Калта се почиства от активен чистач /страничното колело/. Малкото статични части в контакт с почвата водят и до по-малък риск от задръстване. Концепцията позволява изсяване в същата посока на предшественика – напр. при предшественик царевица. Ако не е необходимо да се движите под ъгъл спрямо редовете от предишната година, имате по-добра възможност да прилагате CTF /controlled traffic farming/. Обикновено това означава по-плавно движение и по-добро семеполагане и, като следствие, по-добро поникване и по-високи добиви.

ДВА ВИДА ОПОРНИ КОЛЕЛА

Странични и притъпкващи колела

Секцията може да използва за опора или задно притъпкващо колело или странично колело. Умишлено са оставени и двата варианта, тъй като условията са различни и е добре да има избор при оборудването.

СТРАНИЧНИ ОПОРНИ КОЛЕЛА. Те ще бъдат най-подходящи при идеални условия на сеитба или при добра подготовка на почвата, където няма проблеми с поникването или затварянето на браздата. Колелото е близко до изсяващия ботуш и така контрола на дълбочината е като при прецизна пролетна сеялка.

ПРИТЪПКВАЩИ ОПОРНИ КОЛЕЛА. Те ще бъдат особено подходящи при типични no-till условия – опорното колело е притъпкващо колело, което се движи в почистената бразда, подобрявайки контрола на дълбочината. При no-till, страничното опорно колело върви по растителния остатък, което означава, че дълбочината може да варира и да бъде много чувствителна спрямо условията на полето. Откритието, че растителния остатък влияе на вплътняването на браздата и че страничното колело може да вплътни стените на браздата, правят задното опорно притъкващо колело за предпочитане при no-till.

ПРИТЪПКВАЩО КОЛЕЛО

Управление затварянето на браздата

Притъкващото колело има много важна задача, и ако не е подбрано правилно може да има пагубно въздействие върху поникването и добива.

В нашата секция то изпълнява две задачи, затваря браздата но през повечето време поддържа дълбочината на изсяване.

При притъпкващото колело на изсяващите секции на Boss, ъгъла на затваряне и дълбочината на изсяване се регулират без инструменти, ред по ред. Това дава на фермерите уникален контрол върху дълбочината на изсяване и затварянето на браздата при всякакви условия и почвени типове (например в следите на трактора) .

Регулируеми без инструмент

Регулируеми с 24 мм ключ

За различните типове почва се предлагат няколко различни вида притъпкващи колела. В случай, че никое от тях не отговаря на Вашите изисквания, то можете да използвате такива от други видове срещани на пазара, понеже планката за монтиране и оста на колелото са с универсален дизайн.

Модел BOSS BOSS BOSS BOSS BOSS BOSS BOSS
Тип no-till no-till no-till no-till no-till no-till no-till
Обем на бункера (л.) до 6000 до 6000 до 6000 до 6000 до 6000 до 6000 до 6000
Работна ширина 3 4 6 7 8 9 12
Брой ботуши (бр) 12-18 16-24 24-36 28-42 32-48 36-54 48-30
Междуредово разстояние (см) 16,7 - 25 16,7 - 25 16,7 - 25 16,7 - 25 16,7 - 25 16,7 - 25 20 - 25
Транспортна ширина (м) 2,99 2,99 2,99 2,99 2,99 2,99 2.99

Запитване за оферта

ЗА ВРЪЗКА

0887 244 288

Следвайте ни в: